Σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Ιούνιος 07, 2018 - 19:52

Την Πέμπτη 30 Μαίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Φωτεινόπουλος Δημήτριος και Κατσαρελάς Κων/νος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή Περδικονερίου Κυπαρισσίας.

Περί ώρα 23:45 άκουσαν δύο πυροβολισμούς και στην συνέχεια προσδιορίζοντας το σημείο που ακούστηκαν, έσπευσαν εκεί και εντόπισαν ένα άτομο με την καραμπίνα στο χέρι, δίπλα στο αυτοκίνητό του και τον σκοτωμένο αγριόχοιρο πιο πέρα. Το άτομο αυτό παραδέχτηκε ότι σκότωσε το αγριογούρουνο και ότι περίμενε τον συνεργό του για να το μεταφέρουν. Πράγματι σε λίγο εμφανίστηκε και το άλλο άτομο, το οποίο όμως μόλις αντιλήφθηκε τους θηροφύλακες τράπηκε σε φυγή. Άμεσα οι θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (αυτοκίνητο, παραποιημένη καραμπίνα, προβολέας, φυσίγγια) και μετέβησαν στο Α/Τ Κυπαρισσίας για να κινηθεί εναντίον τους η διαδικασία του αυτοφώρου διότι οι δράστες την αρνήθηκαν, διαφεύγοντας.

Την επόμενη μέρα υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού Κώδικα.