Οι κουκουλoφόροι ήταν αστυνομικοί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι κουκουλoφόροι ήταν αστυνομικοί

Ιανουάριος 25, 2019 - 10:21

Σε μια παμπάλαια ελληνική ταινία, η ανέραστη μιας κάποιας ηλικίας γυναίκα που την υποδύεται η Βασιλειάδου συγγράφει. Ο αδελφός της την ρωτάει πώς θα ονομάσει το βιβλίο που όλο μεράκι ετοιμάζει και εκείνη απαντά υπερήφανα: «Ο δολοφόνος ήταν ο γιατρός». «Μα», της λέει, «έτσι αποκαλύπτεις από την αρχή ποιος είναι ο δολοφόνος!».

«Οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί.» Η παραδοχή της Γεροβασίλη ότι οι κουκουλοφόροι που πέρασαν ανενόχλητοι από το περιστύλιο της Βουλής ήταν αστυνομικοί, και μάλιστα της υπερεσίας των επισήμων, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει τρεις άνδρες ντυμένους σαν ταραξίες, ας το πούμε έτσι, να περνούν τρέχοντας και ανενόχλητοι να ενσωματώνονται με τους «ντυμένους»(;) ματατζήδες στο πλάι της Βουλής, μου θύμισε αυτή την ατάκα.

 Τι διάολο, μπαλ μασκέ είχαν εκεί πέρα;

Η Αστυνομία, πάντως, που εξέδωσε ολόκληρη ανακοίνωσε και μάλιστα λεπτομερέστατη για το τι έκανε στον «πόλεμο» της Κυριακής, ούτε μία κουβέντα δεν είχε να πει για τους τρεις αυτούς άνδρες, κι ας έχει γίνει το βίντεο βάιραλ, που λένε.

Λέτε να σκέφτηκαν οι άνδρες της φρουράς των επισήμων: «Ας μασκαρευτούμε σε μπαχαλάκηδες για να ενσωματωθούμε στο πλήθος καλύτερα»;

Της μεταμορφώσεως σε αυτό το συλλαλητήριο: Ο έγχρωμος -κατά πώς φάνηκε με την πρώτη ματιά- με την κατσούνα στα σκαλιά της Βουλής ήταν, λέει, Ναουσαίος μελαψός και «μακεδονομάχος».

Αναρωτιέμαι, εφόσον βγήκε ο άνθρωπος και αποκάλυψε την ταυτότητά του, στο Facebook έστω, δεν πρέπει να ασκηθεί δώξη εναντίον του, όπως ασκήθηκε στους επτά συλληφθέντες; Ή θα τον αφήσουν να συνεχίσει το ευαγές του έργο και την επόμενη φορά;

«Λύκοι ντυθήκανε αρνιά/ κάνουν πως μπεμπενίζουν/ κι όσοι τους είχαν για ψητά/ στον Άδη αρμενίζουν...»

Ή η ΕΛ.ΑΣ έχει κατακτήσει την τέχνη του καμουφλάζ καλύτερα και από τους πεζοναύτες των ΗΠΑ ή ζούμε σε ένα ατελείωτο καρναβάλι με βασίλισσα τη Γεροβασίλη.